Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Εργαζόμαστε όλοι μαζί για ένα καλύτερο κόσμο

Σκοπός του Συλλόγου

Στον Εμπορικό Σύλλογο Ευόσμου Κορδελιού, πέρα από την υπεράσπιση και την προαγωγή των οικονομικών και επαγγελματικών  συμφερόντων των μελών μας που αποτελούν πρωταρχικό μας στόχο, ενδιαφερόμαστε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην τοπική αγορά, την οποία επιδιώκουμε ως εξής:

 • Υπηρεσία 2ης γνώμης από εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες (λογιστές, νομικούς, μηχανικούς, κ. ά.)
 • Εύκολη καταχώρηση των αιτημάτων των μελών στο site του συλλόγου
 • Τακτική συλλογή, μελέτη και προώθηση των αιτημάτων των μελών στις αρμόδιες υπηρεσίες με ταυτόχρονη κατάθεση καίριων προτάσεων - λύσεων
 • Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μελών για κάθε νέο πρόγραμμα, επιδότηση και κίνητρο επιχειρηματικής ενέργειας
 • Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους τους
 • Διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων για την ανάδειξη της τοπικής αγοράς
 • Υποστήριξη και προώθηση κάθε είδους συνεργασίας μεταξύ των μελών του

  Πέραν των επιχειρήσεων, ο Σύλλογος διοργανώνει και υποστηρίζει δράσεις που στόχο έχουν την κοινωνική προσφορά προς το τοπικό κοινωνικό σύνολο.
 • Δείτε το Καταστατικό του Συλλόγου.​

Μοντέλο Λειτουργίας

Μοντέλο Υλοποίησης Έργου

Για την εκπλήρωση των σκοπών μας, στον Εμπορικό Σύλλογο Ευόσμου Κορδελιού χρησιμοποιούμε συγκεκριμένο Μοντέλο Υλοποίησης Έργου.

Αναλυτικά :

 • Συνεργαζόμαστε με εγκεκριμένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες που επεξεργάζονται, αναλύουν και προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις για κάθε ζήτημα που αφορά τα μέλη μας
 • Απευθυνόμαστε στις δημόσιες, διοικητικές και δικαστικές αρχές, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις συνεταιριστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, στους επαγγελματικούς και εμπορικούς συλλόγους και στους εκπροσώπους διαφόρων κοινωνικών ομάδων (i) για κάθε ζήτημα που αφορά στα επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα των μελών μας και (ii) για τη λήψη και την εφαρμογή αποφάσεων σχετικά με τα συμφέροντα αυτά και την υπεράσπισή τους
 • Χρησιμοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε είδους νόμιμη ενέργεια, κινητοποίηση και δραστηριότητα για να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας
 • Επιδιώκουμε την εκπροσώπηση του Συλλόγου σε Συμβούλια, Κρατικές Επιτροπές και Οργανισμούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση πάνω σε θέματα που άμεσα ή έμμεσα αφορούν τα μέλη μας
 • Συμπράττουμε και συνεργαζόμαστε με διάφορους φορείς με κοινούς στόχους σχετικά με την ανάπτυξη των συλλογικών συμφερόντων των μελών μας
 • Συμμετέχουμε σε υπερκείμενες οργανώσεις (ομοσπονδίες) με ταυτόσημους σκοπούς και επιδιώξεις
 • Φροντίζουμε για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας και της κοινής γνώμης πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα (ΜΜΕ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα επικοινωνίας, κλπ)
 • Ερευνούμε, ανακαλύπτουμε και προτείνουμε στα μέλη μας τα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης προσωπικού, αλλά και χρηματοδότησης και ανάπτυξης των επιχειρήσεων

Διοικητικό Συμβούλιο

Βασιλειάδης Κωνσταντίνος

Βασιλειάδης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος

Ο Κώστας είναι 40 ετών. Είναι επαγγελματίας από το 2002 και διατηρεί επιχείρηση στον Κλάδο Κινητής Τηλεφωνίας στον Εύοσμο. Είναι εκλεγμένος μέλος της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Καταστημάτων Nokia Care Ελλάδος Κύπρου την περίοδο 2010-2013. 

Κουϊμτζής Ζαχαρίας

Κουϊμτζής Ζαχαρίας

Α' Αντιπρόεδρος

Ο Ζαχαρίας Κουϊμτζής είναι ιδρυτικό μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού & διετέλεσε την θητεία του ως Αντιπρόεδρος Ά του συλλόγου από τον Ιανουάριο του 2020 έως το Σεπτέμβριο του 2021, ενώ από το 2021 έως σήμερα είναι Υπεύθυνος Επιτροπών του ΕΜΣΕΚ.

Ο Ζαχαρίας είναι επαγγελματίας από το 1998 και διατηρεί λογιστικό γραφείο στον Εύοσμο.

Σούλας Ιωάννης

Σούλας Ιωάννης

Γενικός Γραμματέας

Ο Γιάννης Σούλας είναι ιδρυτικό μέλος του ΕΜΣΕΚ & διετέλεσε την θητεία του ως Υπεύθυνος Ψηφιακού Μετασχηματισμού του συλλόγου από τον Ιανουάριο του 2020 έως το Σεπτέμβριο του 2021, ενώ από το 2021 έως τον Μάρτιο του 2023 διετέλεσε τη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας του ΕΜΣΕΚ. Είναι μέλος της Επιτροπής Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης είναι ελεύθερος επαγγελματίας από το 2006 στον Κλάδο της πληροφορικής με αντικείμενο την Κατασκευή Ιστοσελίδων και το Διαδικτυακό Marketing.

Λεμπετλής Νικόλαος

Λεμπετλής Νικόλαος

Β' Αντιπρόεδρος

Ο Νικόλαος Λεμπετλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εύοσμο. Είναι 37 ετών παντρεμένος με την Ευαγγελία Αμανατιδου και έχουν 2 παιδιά

Σπούδασε Διοίκηση και Διαχείριση Έργων στο ΤΕΙ της Λάρισας. Διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος και μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου το 2023. Εδώ και 13 χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης διατηρώντας το καφέ-επιτραπέζια παιχνίδια Playground στην οδό Τζαβέλλα.

Τους τελευταίους μήνες μαζί με την αδερφή του Αναστασία Λεμπετλή δημιούργησε το Bongos παιδότοπος επί της Τζαβέλλα.

Γνωρίζει τα προβλήματα της αγοράς και της περιοχής και θέλει να συμβάλλει στην ήδη πετυχημένη πορεία του Εμπορικού Συλλόγου Κορδελιού-Ευόσμου.

Καλόγηρος Βασίλειος

Καλόγηρος Βασίλειος

Ταμίας

Γεννημένος το Φεβρουάριο του 1998 στη Θεσσαλονίκη, ζει και εργάζεται στον Εύοσμο.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος του πτυχίου του Ασφαλιστικού Πράκτορα από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά, ενώ φέρει και πιστοποίηση γνώσεων Εξαγωγικού Εμπορίου από φορέα του ΑΠΘ. Είναι εγγεγραμμένος ως Οικονομολόγος στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ασκεί το επιχειρείν από το 2021, καθώς δημιούργησε το Ασφαλιστικό-Οικονομοτεχνικό Γραφείο “Kalogiros Financial Services”, αλλά και την επιχείρηση “Kalogiros Autogroup” με αντικείμενο το εμπόριο αυτοκινήτων.

Ντόβας Λεωνίδας

Ντόβας Λεωνίδας

Μέλος Δ.Σ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με το επιχειρείν από μικρή ηλικία μετά τις σπουδές του στο Πάντειο πανεπιστήμιο και την ΑΣΟΕΕ. Γρήγορα όμως τον κέρδισε ο ασφαλιστικός κλάδος με ειδικότητα στους δύσκολους και εξειδικευμένους κινδύνους τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους ανθρώπους. Κατέχει το πτυχίο Α', Β' και Δ' της Τράπεζας της Ελλάδος στην Ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, τμήμα κοινωνιολογίας, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα Διοίκησης Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Το 2017 ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές του στο IRMA ( Individual Risk Managment Architect ) και είναι από τους πρώτους ( Τάξη 2017 ) στην Θεσσαλονίκη που κατέχει τον τίτλου του Insurable Risk Manager IFA ACADEMY Ελλάδος. Το 2017 έκανε το μεγάλο βήμα και έχει πλέον το δικό του ασφαλιστικό γραφείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με συνεχείς πρωτιές στους κλάδους ζωής και υγείας. Επίσης με έντονη κοινωνική δράση και εθελοντισμό καθώς είναι ένας άνθρωπός της προσφοράς.

Βλάχος Δημήτριος

Βλάχος Δημήτριος

Μέλος Δ.Σ.

Ο Δημήτρης Βλάχος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 16/2/1979. Η πρώτη επαγγελματική του εμπειρία ήταν σε ηλικία 19 ετών, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη», όπου εργάστηκε για 13 χρόνια (1998-2011). Παράλληλα, από το 2003 ανέλαβε με τον αδερφό του, Βασίλη, την διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης που είχε ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και μετρούσε ήδη 20 χρόνια παρουσίας στον χώρο. Η μετεξέλιξη της οικογενειακής επιχείρησης ήρθε το 2013, όταν και δημιουργήθηκε η «ΕΥΡΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ FACILITY SERVICES» που παρέχει μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών (καθαριότητα, υγειονομικές εφαρμογές, έργα πρασίνου, φορτοεκφορτώσεις). Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στον Εύοσμο, δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει κύκλο εργασιών άνω των 2.000.000 ευρώ (το 2023 έκλεισε με 2.600.000 ευρώ) και αριθμεί περισσότερους από 180 εργαζομένους με άμεση ή έμμεση σχέση εργασίας με την εταιρία.

Διάφας Γεώργιος

Διάφας Γεώργιος

Υπεύθυνος Επιτροπών

εννηθείς το 1975 στον Εύοσμο όπου και διαμένει μόνιμα, παντρεμένος, με ένα παιδί.
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο την συμβουλευτική επιχειρήσεων σε θέματα

ανάπτυξης, χρηματοδοτήσεων, πωλήσεων με εμπειρία 25 ετών.
Εθελοντής αιμοδότης και δωρητής οργάνων.

Παπαδάτου Νάνσυ

Παπαδάτου Νάνσυ

Υπεύθυνη Γυναικείας Επιτροπής

Η Αναστασία Παπαδάτου είναι Φιλόλογος με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και την Παιδαγωγική. Είναι ιδιοκτήτρια και Ειδική Παιδαγωγός του Πρότυπου Κέντρου ΔΙΑΔΡΑΣΗ στον Εύοσμο, ενώ έχει διατελέσει διευθύντρια και Ειδική Παιδαγωγός σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, όπως και εκπαιδεύτρια στο ΙΕΚ Σίνδου. Είναι Πτυχιούχος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ, Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και κατέχει Master ζηην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου.

Έχει έντονη κοινωνική δράση ως Μέλος Δ.Σ. του Γ.Ν.Θ. «Ο Άγιος Δημήτριος» (05/2010 – 12/2013) ως εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και μέλος της ACTIONAID.

Συμβούλιο & Επιτροπές

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο διοικεί, διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Συλλόγου και κατευθύνει τη δράση του, με γνώμονα πάντα την πραγματοποίηση των σκοπών του.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο:

 • Επιμελείται και διαχειρίζεται τις υποθέσεις και την περιουσία του Συλλόγου και φροντίζει για την καλή συντήρηση και αξιοποίησή της
 • Φροντίζει για τη στέγαση των γραφείων του Σωματείου και την άσκηση των λειτουργιών του
 • Καθορίζει το ποσό του δικαιώματος εγγραφής και ετήσιας συνδρομής των μελών, καθώς και κάθε άλλη επιβάρυνσή τους
 • Προσλαμβάνει το απαραίτητο υπαλληλικό προσωπικό, καθώς και νομικούς, οικονομικούς και άλλους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες και καθορίζει τις αποδοχές, αμοιβές και αντιμισθίες τους
 • Καταρτίζει τους ετήσιους προϋπολογισμούς, ισολογισμούς (συνοδεύονται από έγγραφη λογοδοσία για τη γενική δράση του Διοικητικού Συμβουλίου) και απολογισμούς διαχείρισης και τους υποβάλλει στη Γενική Συνέλευση προς έγκριση, μετά από προηγούμενο έλεγχο από την Ελεγκτική Επιτροπή
 • Συγκαλεί τις Γενικές Συνελεύσεις και καθορίζει τα θέματα ημερήσιας διάταξής τους
 • Αποφασίζει για την άσκηση ή την απόκρουση αγωγών και προσφυγών για την περιφρούρηση των συμφερόντων του Συλλόγου, για τη χρήση κάθε ένδικου μέσου ή παραίτηση από αυτό και για κάθε δικαιοπραξία που αφορά τα συμφέροντα του Σωματείου, συμπεριλαμβανομένων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Οι υπηρεσίες του κάθε μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προεδρείου του είναι τιμητικές και παρέχονται χωρίς αμοιβή. Δικαιολογούνται μόνο έξοδα κινήσεως, παραστάσεως και οδοιπορικά, που αποφασίζονται από τη Γενική Συνέλευση και αναγράφονται στον προϋπολογισμό του έτους της πραγματοποίησής τους.

Επιτροπές

Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί με συγκεκριμένες αποφάσεις του, που υπόκεινται σε ανάκληση, να μεταβιβάσει ορισμένες από τις παραπάνω αρμοδιότητές του σε Επιτροπή. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού έχει συγκροτήσει 6 θεματικές Επιτροπές, στην προσπάθειά του να οργανώσει καλύτερα τις δυνάμεις του και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του .

Αναλυτικά :

1. Επιτροπή Εμπορικών Καταστημάτων

2. Επιτροπή Επαγγελματιών

3. Επιτροπή Εξωστρέφειας, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης

4. Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

5. Επιτροπή Μαζικής Εστίασης 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο και να ενημερωθείτε για τη λειτουργία των επιτροπών, καθώς για τους τρόπους ένταξής σας σε μία από αυτές.