Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Digital & Social Marketing Tips #1

Στην πρώτη μας δημοσίευση, αναπτύσσουμε τις βασικές αρχές και έννοιες του Digital Marketing και των πιο βασικών στρατηγικών του, θέματα δηλαδή με τα οποία θα ασχοληθούμε σε επόμενες αναρτήσεις πιο αναλυτικά. Πρόκειται για λέξεις και ορισμούς που όλοι ακούμε συχνά, οπότε σκεφτήκαμε με αυτή την εισαγωγική πρώτη ανάρτηση να δούμε επιγραμματικά τι αφορά η κάθε έννοια,ώστε να γίνει πιο ξεκάθαρο το τι είναι το κάθε τι!

Κάποιες στρατηγικές είναι σίγουρα πιο γνωστές στους περισσότερους όπως για παράδειγμα το Social Media Marketing με το οποίο θα ασχοληθούμε και περισσότερο από όλα, μιας και όλοι οι επαγγελματίες λίγο η πολύ διαθέτουν προφίλ ή σελίδα σε μια ή και περισσότερες πλατφόρμες Social media. Ο κόσμος του Digital Marketing είναι ανεξάντλητος και εξελίσσεται συνεχώς γι’ αυτό κι εμείς μέσα από την ενότητα αυτή, θα προσπαθούμε να σας δίνουμε όσο δυνατόν πιο ουσιαστική και πρακτική πληροφόρηση έτσι ώστε να μπορέσετε να βάλετε σε εφαρμογή κάποια tips και στην δική σας επιχείρηση.

Social Media Marketing

To social media marketing αφορά όλες τις ενέργειες που κάνουμε και τις πρακτικές που χρησιμοποιούμε για να προωθήσουμε την επιχείρηση ή το brand μας μέσω των social media. Ουσιαστικά είναι μέθοδος ανάπτυξης της επιχείρησής μας με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Βοηθά την επιχείρηση να χτίσει σχέσεις με το κοινό, να μεγαλώσει την αναγνωρισιμότητά της και να αυξήσει τους δυνητικούς της πελάτες και τις πωλήσεις της.

S.E.O. – Search Engine Optimization

SEO είναι τα αρχικά των λέξεων search engine optimization και μεταφράζεται ως βελτιστοποίηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης. Αφορά ένα σύνολο ενεργειών που γίνονται διαρκώς σε μια ιστοσελίδα (εντός και εκτός) με στόχο την κατάκτηση υψηλότερης θέσης στις μηχανές αναζήτησης και άρα την αύξηση της επισκεψιμότητάς της όταν οι χρήστες κάνουν αναζητήσεις σχετικές με το αντικείμενό μας. Συχνά ακούτε τη φράση “θέλω η σελίδα μου να βγαίνει ψηλά στην Google”! Σε αυτό ακριβώς μπορεί να βοηθήσει το SEO!

Content Marketing

Το content marketing (marketing περιεχομένου) αφορά τη συνεχόμενη δημιουργία και διανομή πολύτιμου και συναφούς περιεχομένου με κύριους στόχους την προσέλκυση και διατήρηση του κοινού που μας ενδιαφέρει και, φυσικά, την ώθηση αυτού του κοινού σε κερδοφόρες ενέργειες. Παραδείγματα περιεχομένου: άρθρα σε blog, e-books, παρουσιάσεις, video, infographics, φωτογραφίες, memes, animations, κ. ά.

E-mail marketing

Το e-mail marketing, αναφερόμενο ως marketing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποτελεί μέθοδο άμεσης προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση των e-mails ως μέσου επικοινωνίας μεταξύ πελάτη και επιχείρησης. Βασικοί στόχοι του e-mail marketing είναι:

  1. Η επανασύνδεση και η αναθέρμανση των σχέσεων με τον πελάτη, καθώς και η επαναπώληση προϊόντων
  2. Η προσθήκη διαφημίσεων σε e-mail με σκοπό την απόκτηση νέων πελατών
  3. Η ενημέρωση για τα νέα της εταιρίας με στόχο την ανακατεύθυνση του πελάτη στην ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς

Influencer marketing

Το influencer marketing είναι μια στρατηγική του digital marketing που εστιάζει σε συγκεκριμένους ανθρώπους-κλειδιά, των οποίων οι απόψεις μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών.

Mobile marketing

Το marketing μέσω κινητών συσκευών (mobile marketing) έχει ραγδαία εξέλιξη μιας και το κινητό αποτελεί πλέον σταθμό πολλαπλών λειτουργιών για το χρήστη (φωτογραφία, GPS, video, μουσική, portals, games, social media, κλπ). Το κινητό είναι πλέον μια ΠΟΛΥ προσωπική συσκευή με την οποία ο χρήστης της συνδέεται όλο και περισσότερο! Βασικά εργαλεία mobile marketing: SMS, MMS, applications, ειδοποιήσεις, διαφημίσεις με banners σε portals (display), mobile mini sites, voice mail, content search, διαφημίσεις σε εφαρμογές για κινητά.

Digital Advertising

Online διαφήμιση ή digital διαφήμιση ή πολύ απλά διαφήμιση στο Internet εννοείται κάθε μορφή διαφήμισης που εμφανίζεται στον ψηφιακό χώρο του διαδικτύου. Η online διαφήμιση έχει εφαρμογή στις περισσότερες από τις στρατηγικές που έχουμε ήδη αναφέρει παραπάνω, δηλαδή διαφήμιση σε:

  • Μηχανές αναζήτησης (όπως στη Google)
  • Social media
  • Κινητά (mobile marketing)
  • E-mails (e-mail marketing)
  • Banners σε portals (display ads)

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμο το περιεχόμενο αυτό και θα χαρούμε να μας στείλετε σχόλια σχετικά με το ποιες από τις παραπάνω στρατηγικές χρησιμοποιείτε ή σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε εσείς στην δική σας επιχείρηση!

#emsek #evosmos #kordelio #openforyourbusiness #business #businesstips #digitalmarketing #socialmedia #socialmediamarketing #digitalmarketingtips